Títols

Vagueries

Crepuscle dels ídols

Friedrich Nietzsche
Traducció de Manuel Carbonell
978-84-16948-87-1
Pàgs. 192 
Preu: 20,00 €
Data de publicació: novembre del 2022

Llibre de maduresa, el darrer del qual Nietzsche va poder controlar l’edició, el Crepuscle dels ídols és una superba introducció a tota la seva filosofia i una mostra preexcel·lent de la seva particular manera de «filosofar amb el martell», tal com indica el subtítol de l’obra. El filòsof hi identifica la decadència de l’Europa del segle XIX i malda per destruir-ne els fonaments ideològics, a fi de revertir-los i transcendir-los per mitjà de la transvaloració de tots els valors (Umwertung aller Werte). La major part dels escriptors, dels pensadors, dels artistes i dels erudits del seu temps hi són fulminats pels dards dels seus aforismes, que esdevenen per a nosaltres, lectors del segle XXI, esclats fulgurants en una època de creixent penombra intel·lectual.


«Vet aquí un llibre, doncs, tan aconsellable com les millors pàgines dels altres dos grans revolucionaris dels sistemes socials, l’individu i els valors, poc abans o després de Nietzsche: Marx i Freud.»    Jordi Llovet, El País





Friedrich Nietzsche

Friedrich Wilhelm Nietzsche (Röcken, Saxònia, 1844 – Weimar, 1900), filòsof i hel·lenista, fou un dels pensadors més polèmics i influents del segle XIX. Obres tan conegudes com Humà, massa humà, Gaia ciència, Així parlà Zaratustra, Més enllà de bé i mal o La genealogia de la moral, entre moltes d’altres, constitueixen baules decisives d’un itinerari que, en paraules de José María Valverde, va acabar transformant el filòleg en Anticrist. L’etapa inicial d’aquesta singladura fou El naixement de la tragèdia (Adesiara, 2011), i una de les seves darreres i més brillants fites va ser, sens dubte, el Crepuscle dels ídols, que ara presentem íntegrament per primera vegada en català.



Títols de l'autor