• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Alberti, Leon Battista

Leon Battista Alberti (Gènova, 1404 – Roma, 1472) fou una de les figures més destacades del Renaixement italià. Versat en diversos àmbits del coneixement com a bon humanista que era, va excel·lir, per exemple, com a arquitecte, matemàtic, lingüista i criptògraf amb obres fonamentals d’aquestes disciplines com De re aedificatoriaEx ludis rerum mathematicarumDella lingua toscana De componendis cifris. Però també li devem una novel·la, alguns diàlegs de caire marcadament llibertí i, sobretot, el tractat Els avantatges i els desavantatges de les lletres, que ara oferim per primera vegada en català.

Títols de l’autor

Els avantatges i els desavantatges de les lletres

14.00 978-84-16948-25-3

En una època en què el saber s’ha convertit en una vil mercaderia, en què les carreres universitàries se solen escollir per les «sortides» professionals que se suposa -sovint erròniament- que tindran, en què l’ideal de vida desitjat per molta gent és enriquir-se ben de pressa, en què es valora més un bon tiberi que un bon llibre, els estudis literaris, per força, van de mal borràs. Reflexió rigorosa i personal sobre la professió del literat i sobre les privacions i els inconvenients que haurà d’afrontar el qui vulgui dedicar-se a l’estudi de les lletres, aquest llibre ens demostra que l’ocàs de les humanitats ja ve de lluny.

«L’eco del consell d’aquest savi renaixentista segueix ressonant avui amb tota la seva veritat.»
Ignasi Aragay, Ara

«Text revolucionari que hauria de ser lectura obligatòria entre els nostres aprenents.»
David Castillo, El Punt/Avui

«No hi ha res més tràgic i esfereïdor que llegir un llibre escrit fa cinc-cents, sis-cents o dos mil anys i adonar-se, esbalaït, que l’autor sembla estar descrivint l’ésser humà de l’any dos mil dinou.»
Joan Tello, Blog de l’Escola de Llibreria