• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Bertrand, Aloysius

Louis Jacques Napoléon Bertrand, més conegut amb el nom d’Aloysius Bertrand (Ceva, Piemont, 1807 ‒ París, 1841) va ser un dels primers «poetes maleïts» de la literatura francesa i, indiscutiblement, un dels precursors de la poesia simbolista. Fascinat de ben jove pels grans autors de l’incipient romanticisme, però també posseïdor d’una imaginació immensa, és considerat l’inventor del poema en prosa, com podeu comprovar en l’únic llibre que va escriure: el meravellós Gaspar de la nit, que ell no va veure mai publicat, però que va esdevenir un referent essencial per a figures de la talla de Rimbaud, Lautréamont, Mallarmé o Breton. Ara l’oferim per primera vegada en català.

Títols de l’autor

Gaspar de la Nit

18.00 978-84-16948-22-2

Gaspar de la Nit és, sense cap mena de dubte, una peça única que es va avançar al seu temps. El ric llegat de la història medieval, una fantasia desbordant, una genialitat i un lirisme fora del comú —que no van ser entesos pels contemporanis de l’autor, encara massa encotillats pel metre i la rima— són els ingredients fonamentals d’aquest llibre màgic i captivador, que impel·leix el lector a entrar en contacte amb un món sorprenent i desconegut, i que anticipa en certa manera l’obra de Charles Baudelaire, el qual, no pas per casualitat, confessà a L’esplín de París el deute poètic que havia contret amb Aloysius Bertrand.

«Un referent indispensable de la poesia moderna. Gaspar de la Nit ha projectat la seva llarga ombra sobre el conreu del poema en prosa en mans de creadors de la magnitud de Charles Baudelaire i John Ashbery, per citar l’alfa i l’omega de la tradició que recorre els segles XIX i XX.»
D. Sam Abrams, La República

«Gaspar de la Nit és considerat avui un clàssic de la literatura fantàstica i una obra mestra predecessora de la poesia simbolista. Ho sigui o no, té un mèrit indiscutible: el de ser una peça precursora, pionera i original.»
Joaquim Armengol, Ara

«Gaspar de la Nit no és solament l’assaig d’una nova forma, és també com un petit llibre de llegendes que encara pot seduir nous lectors.»
Manuel Castaño, El País