• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Breton, André

André Breton (Tinchebray, 1896 ‒ París, 1966) va ser el pare del surrealisme i el fundador, juntament amb Louis Aragon i Philippe Soupault, de la influent revista Littérature. A part dels seus coneguts manifestos, va publicar moltes altres obres de diversos gèneres i de no menys importància, com la celebrada Anthologie de l’humour noir, els reculls poètics Les Champs magnétiques ―en col·laboració amb Soupault― i Clair de terre, o els relats Les Vases communicants, L’Amour fou i, especialment, Nadja, que és considerada la seva obra mestra i la millor obra en prosa que va donar el moviment surrealista. Ara l’oferim en traducció catalana.

Títols de l’autor

Nadja

18.00 978-84-16948-18-5

Una noia peculiar que sembla viure en un món de somni, que enlluerna justament pel seu caràcter tèrbol, acompanya el narrador pel París més genuí dels anys vint i l’atreu d’una manera especial perquè disposa de tots els mitjans per a fer possible aquesta atracció. I és que, després de diverses trobades, Breton intueix en ella, convertida en figura iniciàtica, l’anticipació de la «revolució surrealista». Llibre aparentment autobiogràfic, Nadja pretén traslladar als fets quotidians l’essència del pensament dels homes per aconseguir així la transformació total de la vida.

«És una de les millors portes d’entrada a la dimensió desconeguda bretoniana, plena d’associacions, de troballes inesperades i de llampecs metafòrics. Llegir-ne la història encara captiva.»
Jordi Nopca, Ara

«Una de les lectures imprescindibles de les velles avantguardes de principis del segle XX.»
Víctor García Tur, El País