• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Bruni, Leonardo

Leonardo Bruni (Arezzo, 1370/1374 ‒ Florència, 1444) és un dels noms principals del puixant humanisme de la primera meitat del segle XV. Canceller de la República de Florència i deixeble destacat de l’eminent Coluccio Salutati —el capdanser del moviment renaixentista des de la mort de Petrarca—, Bruni va sobresortir en el terreny de la traducció dels autors de l’antiguitat i en el de la historiografia, especialment amb les monumentals Historiae Florentini populi. Però és conegut, sobretot, pel fet d’haver escrit en italià les Vides de Dante i de Petrarca, unes breus biografies que ens permeten accedir a aquests dos grans poetes i que ara presentem per primera vegada en català.

Títols de l’autor

Vides de Dante i de Petrarca

12.00 978-84-92405-80-0

Nosaltres, lectors del segle XXI, sabem que Dante, Petrarca i Boccaccio són els escriptors més importants del Renaixement, però els primers biògrafs del Quattrocento, moguts segurament pel seu afany de recuperar a tot preu els clàssics grecollatins, no els van incloure en el seu cànon. I els entesos asseguren que devem en bona part a Leonardo Bruni —i al mètode biogràfic que empra en aquest llibre— la resurrecció de Dante, la consolidació de Petrarca i la reivindicació de la llengua vulgar per escriure sobre qualsevol qüestió de caire elevat. Gràcies a aquestes Vides, podreu endinsar-vos amb un guia segur a les deus de l’humanisme.

«És un llibret que ens transporta a l’esperit d’una època que potser hauríem de recuperar, si no volem que els estudis culturals acabin sepultats als nínxols més ombrívols de l’especialització.»
Damià Alou, Ara