• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Büchner, Georg

Georg Büchner (Goddelau, 1813 – Zuric, 1837) fou un escriptor i dramaturg alemany. Tot i que va morir molt jove, va deixar tres textos fonamentals per al teatre modern: La mort de DantonLeonce i Lena i Woyzeck. La seva obra s’eclipsà amb ell i no fou redescoberta fins al començament del segle XX. Lenz, el seu únic text literari en prosa, tracta del cas històric del poeta Reinhold Lenz (1751-1792), un amic de Goethe que va emmalaltir d’esquizofrènia i va haver de ser expulsat de la cort de Weimar.

Títols de l’autor

Lenz

14.00 978-84-92405-19-0

La insignificança de l’ésser humà davant la natura, l’abisme tenebrós de l’existència, la crisi del jo creatiu en un món en plena transformació i el gran crepuscle del classicisme de Weimar, projectant-se contra un horitzó dramàtic fet de paisatges romàntics i d’esquizofrènia, acompanyen la figura corprenedora de Reinhold Lenz, el poeta que, en paraules de Goethe, «travessà com un meteor fugisser l’horitzó de la literatura alemanya i tornà a desaparèixer sobtadament». Büchner, basant-se en testimonis de l’època, ens el mostra en l’instant precís d’aquesta desaparició, xipollejant en les aigües negroses de la follia i arrapant-se a les desferres de la raó, la religió i la poesia.

«Un llibre de pes, gairebé imprescindible, una obra capaç de suscitar un inesgotable volum de reaccions, anàlisis i interpretacions, i, adés i adés, una notable quantitat de suggeriments literaris.»
Víctor Gayà, El Temps