• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Butler, Samuel

Samuel Butler (Langar, Nottinghamshire, 1835 ‒ Londres, 1902), narrador, assagista i il·lustre traductor de la Ilíada i l’Odissea a l’anglès, fou un dels més notables autors britànics de la segona meitat del segle XIX. Considerat un escriptor iconoclàstic, la seva obra de ficció revela els costums i també destapa la hipocresia de la societat victoriana que li va tocar de viure. Les seves novel·les més destacades són The Way of All Flesh i, sobretot, la sàtira utòpica Erewhon o A l’altra banda de la serra, que ara presentem per primera vegada en català.

Títols de l’autor

Erewhon

20.00 978-84-16948-44-4

Erewhon, anagrama de nowhere, és un país ignot al qual arriba, després de nombroses peripècies, un europeu «avançat». El descobriment d’una societat nova, amb maneres de fer diferents i sovint desconcertants, ens permet endevinar que potser no hauríem d’estar tan cofois de la nostra civilització. A Erewhon, tothom sobresurt per una gran bellesa; a Erewhon, les malalties es castiguen amb la presó; a Erewhon, no es permet menjar carn ni verdures perquè això comportaria sacrificar éssers vius; a Erewhon, les màquines i la tecnologia estan prohibides pel risc que elles ens governin a nosaltres… Molt propera als Viatges de Gulliver, aquesta novel·la sorprenent ens adverteix que de vegades les utopies, per a bé o per a mal, es poden fer realitat.

«Una utopia que, per al lector d’avui en dia, permet reflexionar sobre els camins que pot prendre el desenvolupament.»
Toni Mata, Regió 7

«El lector s’adelitarà amb les pàgines rabelaisianes dedicades a l’educació en aquest país d’“enlloc” i, molt especialment, amb les dedicades a les màquines i la tècnica, que són, si es pot dir així, les més visionàries de l’obra.»
Jordi Llovet, El País

«L’escèptic Butler sembla que es foti del mort i de qui el vetlla. La ironia campa pertot.»
Jordi Llavina, Ara