• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Cardarelli, Vincenzo

Vincenzo Cardarelli, pseudònim de Nazareno Caldarelli (Tarquínia, 1887 ‒ Roma, 1959), va ser una de les veus més singulars de les lletres italianes a la primera meitat del segle XX. De formació autodidàctica, va col·laborar en diverses revistes literàries, especialment a La Ronda, punta de llança de la recuperació moderna de la tradició clàssica italiana. Prosista refinadíssim, amb llibres tan deliciosos com ProloghiIl sole a picco Villa Tarantola, és conegut també per les seves poesies, que, allunyant-se del tot de les extravagàncies avantguardistes pròpies de l’època, ens captiven per la seva elaborada senzillesa. Ara les presentem íntegrament per primer cop en català.

Títols de l’autor

La vida l’he castigada vivint-la

20.00 978-84-16948-50-5

Autobiografia universal d’un moralista, d’un Sòcrates modern —com el van considerar un bon nombre dels seus contemporanis—, d’un home esquiu i malagradós, però alhora molt conscient de l’aspra realitat que l’envoltava («El bé és la infracció, el mal és norma, en la nostra existència»), les poesies de Cardarelli es nodreixen de la vida, de l’experiència, de les relacions sempre intricades entre el poeta i el món, i sorprenen el lector per una contenció acuradíssima, una estudiada musicalitat i una naturalitat esbalaïdora. En definitiva, una proposta poètica única, que només podia dur a bon port un nàufrag en el temps com el poeta de Tarquínia.

«Cardarelli és una veu única perquè no dissimula gens i el seu vers lliure travessa tots els racons de la seva personalitat.»
David Castillo, El Punt/Avui

«Miquel Desclot ara ens n’ofereix totes les Poesie i fa el més difícil: que les traduccions siguin també plenament poemes. Ens ajudaran a conjurar la definició que Cardarelli va fer d’ell mateix: “Un home estimat per pocs, injuriat per molts, i entès veritablement per ningú.”»
Manuel Castaño, El País