• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Choderlos de Laclos, Pierre

Pierre Ambroise Choderlos de Laclos (Amiens, 1741 ‒ Tarent, 1803), militar francès que va viure de ple la Revolució, fou un personatge polifacètic que va escriure diversos assaigs, entre els quals destaquen De la guerre et de la paix i De l’éducation des femmes; una òpera còmica, Ernestine, i fins i tot un recull de poemes, intitulat Poésies fugitives. Això no obstant, va passar a la posteritat per Les amistats perilloses, considerada una de les obres mestres del segle XVIII i una de les millors novel·les epistolars que s’han escrit mai. Ara la presentem en una nova traducció catalana.

Títols de l’autor

Les amistats perilloses

23.00 978-84-16948-97-0

La marquesa de Merteuil i el vescomte de Valmont, els experts més consumats de tot París en l’art de la seducció, tramen venjar-se del comte de Gercourt pervertint Cécile Volanges, una noieta ignorant, promesa per la seva mare a casar-se amb el comte. Cécile, però, està molt enamorada del jove Danceny, passerell com ella en les qüestions amatòries. Tot i que al principi no està per orgues, entestat a conquistar la inabastable presidenta de Tourvel, una dona casada i devota, exemple de virtut en els cercles aristocràtics que tots comparteixen, Valmont acaba participant en el joc. Aleshores l’engany, la dissimulació, la immoralitat i la depravació més descarnada no tenen aturador fins que s’aconsegueixen els objectius —per bé que les conseqüències poden ser funestes—, com podeu descobrir en aquesta gran fita de la novel·la llibertina.

«Les amistats perilloses ofereix un retrat de la condició humana davant de les paradoxes modernes de la llibertat i el mal, que queden flotant en les pàgines com una excrescència inesperada de la Il·lustració amb què la literatura, és a dir, nosaltres, hem continuat bregant fins avui.»
Joan Burdeus, Núvol