• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Diderot, Denis

Denis Diderot (Langres, 1713 – París, 1784) és un dels grans intel·lectuals del segle de les Llums. Filòsof il·lustre, prolífic dramaturg, precursor de la crítica d’art i director, juntament amb D’Alembert, de la mítica Encyclopédie, Diderot és celebrat també com a narrador. Entre els relats més famosos i polèmics que va compondre, al costat de Les bijoux indiscretsLe neveu de Rameau o Jacques le fataliste et son maître, figura La monja, que ara presentem traduïda íntegrament per primera vegada en català.

Títols de l’autor

La monja

22.00 978-84-92405-17-6

Suzanne Simonin, tercera filla d’un matrimoni benestant, és obligada pels seus pares a prendre els hàbits en plena adolescència. El seu bon cor, la seva bellesa i la manca absoluta de vocació que demostra topen de manera indefectible amb la infausta realitat dels convents: la maldat, l’enveja, la rancúnia i les passions reprimides de les «germanes» li fan la mort desitjable i palesen massa bé la mesquinesa dels éssers humans. En aquesta novel·la, molt controvertida en el moment de la seva publicació, Diderot s’esplaia amb les aberracions de l’estat religiós i alhora entona un cant resolut a la llibertat i a la vida.

«Allò que més interessava Diderot no eren les brutícies ni l’anticlericalisme més tronat, sinó entrar a fons en la naturalesa humana —en la tragèdia de veure una voluntat individual sotmesa al poder d’una institució avalada per l’Església—. Si hagués tirat pel dret, La monja no seria l’obra mestra, que, sens dubte, és.»
Jordi Llovet, El País