• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Dumas, Alexandre

Alexandre Dumas (París, 1824 – Marly-le-Roi, 1895), fill il·legítim del seu homònim, el prolífic novel·lista i dramaturg —autor, entre moltes altres obres, de Le comte de Monte-Cristo Les trois mousquetaires—, va reeixir especialment en el món de l’escena amb peces que assoliren un èxit extraordinari de públic, com L’ami des femmesUn père prodigueLe fils naturel i, sobretot, amb la versió teatral de la novel·la que li va fer adquirir celebritat universal, La dama de les camèlies, novel·la que ara presentem al lector català.

Títols de l’autor

La dama de les camèlies

20.00 978-84-92405-46-6

Inspirada en una vivència real, la història de la relació entre Marguerite Gautier, la prostituta de luxe tísica, i el jove burgès Armand Duval s’ha convertit al llarg del temps en un dels grans monuments de l’amor impossible. Però al seu moment, i encara avui, aquesta novel·la colpidora, tot i el seu esperit romàntic, demostra a bastament que l’entusiasme de la joventut, les passions fervents, la voluntat de redempció de la dona caiguda queden anorreats per l’invencible llast dels prejudicis. I són aquests mateixos prejudicis que ens permeten veure la feblesa d’aquells que els mantenen vius i la noblesa de cor d’aquelles persones que la societat menysté. No és gens estrany que l’obra suscités un bon nombre d’epígons artístics i literaris, entre els quals es destaca, per damunt de tots, La Traviata de Giuseppe Verdi.

«Una novel·la apassionant i moderna, sens dubte molt més moderna que totes les bajanades amb què ens obsequien actualment els representants de la literatura fragmentària, postmoderna o autoreferencial.»
Damià Alou, Ara

«És tan aconsellable com agraïda: un cop la comences, és tan difícil deixar-la com imaginar que l’amor impossible que ens relata pugui acabar bé.»
Xavier Serrahima, El Punt / Avui