• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Eliot, George

George Eliot, pseudònim de Mary Ann Evans (Nuneaton, 1819 ‒ Londres, 1880), va ser una de les escriptores més importants de l’època victoriana. Celebrades pel seu realisme i pel fet de descriure de manera immillorable l’Anglaterra rural dels petits propietaris i el pas —no sempre senzill— cap a la industrialització, algunes de les seves obres s’han convertit en monuments immarcescibles de la literatura universal. És el cas de The Mill on the Floss, Silas Marner, Middlemarch, Daniel Deronda o, especialment, Adam Bede, la seva primera gran novel·la, que ara presentem per primer cop en traducció catalana.

Títols de l’autor

Adam Bede

32.00 978-84-16948-98-7

Adam Bede és un jove fuster, honrat, intel·ligent i feiner, que està enamorat de la bella Hetty Sorrel, una noia egoista i vanitosa que aspira a casar-se amb un home de més categoria. Seduïda per Arthur Donnithorne, senyor del lloc, encegada per un amor que les convencions socials no toleren, ella acaba enfonsant-se en els abismes més pregons de l’existència. Però la vida, com les estacions de l’any, no deixa de fer el seu camí, i de vegades permet de trobar la bona gent que sovint tenim més a prop del que ens imaginem. A propòsit d’aquesta novel·la de la solidaritat, d’aquesta novel·la que expressa com cap altra les inexplicables i recòndites reaccions del cor humà, Charles Dickens va afirmar que no tenia prou mots per elogiar-la.

«Llegir-la en català ha estat un fetitxe que fa uns mesos no hauria estat possible. Gaudeamus igitur.»    Edgar Tello, Núvol