• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Erasme de Rotterdam

Geert Geerts (Rotterdam, 1466 ‒ Basilea, 1536), més conegut com a Desideri Erasme de Rotterdam, és considerat el príncep dels humanistes i una de les figures cabdals del Renaixement. Filòleg superb, teòleg meticulós, crític implacable del capteniment escandalós dels clergues, fou l’autor de nombroses obres imprescindibles de la cultura europea, entre les quals cal fer ressaltar, a més de l’etern Elogi de la follia, el Manual del cavaller cristià, els Adagis, els Col·loquis i, molt escaient en els temps que corren, el tractat Eduqueu els infants ben aviat en les lletres, que ara presentem per primera vegada en català.

Títols de l’autor

Eduqueu els infants ben aviat en les lletres

16.00 978-84-92405-95-4

Vivim uns anys infaustos per a les humanitats, però és ben cert que la cultura sempre ha estat amenaçada per la barbàrie dels qui menyspreen, cofois de la seva ignorància, allò que no coneixen. Avui els bàrbars són els qui troben incompatible el progrés econòmic i les feines «productives» amb l’educació liberal, i és que els nostres contemporanis han preferit —afirma Gregorio Luri— ser feliços i innocents a esforçar-se i ser virtuosos. Defensor aferrissat de les belles lletres, Erasme ens ofereix en aquest llibre un manual d’educació amb tots els ets i uts: els seus consells als pares i als mestres, la seva condemna de les males pràctiques en l’àmbit de l’ensenyament i la seva reivindicació de l’exercici intel·lectual dels infants constitueixen una guia indispensable per defugir la barbàrie.

«Fa 500 anys devia ser revolucionari i avui encara ens sobta per la seva claredat i intuïció.»
Ignasi Aragay, Ara

«Una guia indispensable per fugir de la barbàrie i sensibilitzar els fills.»
Ada Castells, La Vanguardia

«Una defensa apassionada de la immersió en la lectura, la literatura i l’humanisme des del bressol.»
Gerard E. Mur, Núvol

«Aquest llibre d’Erasme il·luminarà molts pares i educadors: els animarà a deixar-se de plastilines, cordes i cordills, castanyades, activitats extraescolars de discutible solvència, lectures dolentes per mal escrites i altres falòrnies.»
Jordi Llovet, El País