• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Folch i Torres, Josep Maria

Josep Maria Folch i Torres (Barcelona, 1880-1950) va ser, segurament, l’escriptor més llegit durant la primera meitat del segle XX a casa nostra. Excel·lent dramaturg —la versió més representada d’Els Pastorets és deguda a la seva ploma—, principal col·laborador de la mítica revista En Patufet i narrador d’una imaginació desbordant, es va especialitzar com a autor de peces teatrals, relats i novel·les que han acompanyat diverses generacions d’infants, joves i... no tan joves, com és el cas de les conegudíssimes Aventures extraordinàries d’en Massagran, En Bolabà, detectiu, La vida i els fets de Justí Tant-se-val (Adesiara, 2019) o La fortuna d’en Pere Virolet, que, publicada per primera vegada el 1915, ara presentem en una nova edició.

Títols de l’autor

La fortuna d’en Pere Virolet

20.00 978-84-16948-73-4

En Pere Virolet és un porquerol humil i espavilat d’una masia de les muntanyes catalanes. Enamorat de la bella Florineta, la filla de l’amo, decideix anar-se’n del poble i sortir a córrer món per fer fortuna i, així, poder demanar al pare la mà de la noia. Havent embarcat com a polissó, convençut que va cap a Amèrica, el vaixell naufraga, i només ell i el temorenc Bolitx —que es converteix en el seu company inseparable— arriben sortosament a la costa africana. Allí els entrebancs que hauran de superar per assolir el seu propòsit no tenen fi ni compte, però la perseverança d’en Virolet és invencible, perquè, com diu l’autor, «amb ferma voluntat i amor al treball s’obté el que es vol, sempre que hi ajudi la bondat de sentiments i l’honradesa en les accions».

La vida i els fets d’en Justí Tant-se-val

23.00 978-84-16948-33-8

En Justí Tant-se-val és un mosso d’hostal despert i eixerit que veu transformada la vida que duu en el poble de Vilavent per l’arribada de Lluïsa de Marival, una noia de família noble el pare de la qual, condemnat a la guillotina, està empresonat en una sinistra masmorra de la França revolucionària. En Justí, enamorat de la jove, mou cel i terra i viu una pila d’aventures increïbles en el país veí (fins i tot s’entrevista amb Robespierre!) per tal de salvar el pare de la noia. La superació de la pèrdua dels éssers estimats, l’enlluernament dels primers amors, el desig impertorbable de justícia i, sobretot, la capacitat de sacrifici per assolir un ideal, per més inversemblant que sigui, continuen fent d’aquesta novel·la un veritable estímul per no deixar de fer allò en què creiem.