• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Gaskell, Elizabeth

Elizabeth Gaskell (Londres, 1810 – Holybourne, 1865) fou una de les veus més importants de la narrativa de l’època victoriana. A més de ser coneguda per haver escrit la primera biografia de què tenim notícia sobre Charlotte Brontë, va aconseguir un ressò extraordinari amb les seves novel·les i els seus relats, que van ser molt apreciats per escriptors com Charles Dickens o Thomas Carlyle. Títols com Mary BartonNorth and SouthWives and Daughters i, sobretot, la seva novel·la més popular, Cranford —que oferim per primera vegada en català—, figuren entre les grans obres de la literatura anglesa del segle XIX.

Títols de l’autor

Cranford

20.00 978-84-92405-65-7

Amb una amable ironia, molt propera a la que trobem en certes obres de Jane Austen, Cranford ens presenta la vida quotidiana d’un poblet anglès de la primera meitat del segle XIX. Novel·la divertida i captivadora sobre les trifulgues d’un grup de dones de mitjana edat lleugerament excèntriques i ridículament esnobs que viuen apartades de la modernitat, conté alhora, darrere les aparences, la vanitat i les petites preocupacions de les protagonistes, una reflexió sobre problemes de gènere, socials i econòmics molt vigents en l’època en què va ser escrita, i encara ben rellevants avui dia.

«La seva enorme capacitat narrativa, la seva profunda sensibilitat humana i la seva aguda percepció de les problemàtiques socials, en un moment de profunds canvis, en fan una narradora d’aquelles els llibres de les quals es comencen i no es deixen fins al final.»
Stefano Cingolani, Lletres