• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Goldsmith, Oliver

Oliver Goldsmith (Longford, Irlanda, 1728 – Londres, 1774) va iniciar estudis de lleis, teologia i, més tard, medicina, sense concloure’n cap; va viatjar a peu per Europa, i finalment va treballar per a diverses editorials i revistes angleses. Juntament amb Samuel Johnson i altres intel·lectuals, va pertànyer a l’influent Literary Club. De la seva obra dramàtica es destaca She Stoops to Conquer, i de la lírica, el poema pastoral The Deserted Village; però es va guanyar el reconeixement literari universal amb la deliciosa novel·la El vicari de Wakefield, que ara oferim en català.

Títols de l’autor

El vicari de Wakefield

22.00 978-84-92405-27-5

El destí implacable i la malvestat humana disfressada de distinció aboquen el reverend Charles Primrose i la seva família, viva imatge de l’afabilitat i la virtut, a una espiral de desgràcies que els du a la ruïna i l’aflicció més absolutes. En aquesta tendra novel·la es demostra més bé que en cap altra, com va dir Giuseppe Tomasi di Lampedusa, que amb la força d’ànim i la bondat es pot superar la gran tragèdia de la vida. Devia ser per això mateix i per la destresa de Goldsmith a l’hora d’escriure-la que aquesta senzilla història va colpir especialment escriptors de la sensibilitat d’Austen, Goethe o Dickens.

«El principal motiu per llegir aquest llibre és que és ben escrit i ben traduït. No hi ha gaires novel·les que hagin aguantat tan bé el pas del temps.»
Xavier Cortadellas, Presència