• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Romanilha, Josèp

Josèp Romanilha (Sant Romieg, 1818 – Avinyó, 1891), fundador i figura destacada del felibritge provençal, va tenir a Catalunya una influència considerable fins a la fi del segle XIX i fou present de manera habitual en les publicacions de la Renaixença. Tot i que també conreà la poesia, és conegut sobretot pels contes que va publicar en l’Armanac Provençau, dels quals presentem, per primera vegada en català, una extensa selecció.

Títols de l’autor

Contes de Provença

20.00 978-84-92405-25-1

Artífex de la renaixença de les lletres occitanes i descobridor de Frederic Mistral (de qui fou mestre), Josèp Romanilha va saber recollir en els seus contes el batec de la vida i de les riques tradicions de Provença. Una llengua saborosa i un gran nombre de situacions insòlites i inesperades, en les quals prevalen l’humor bonhomiós i la sornegueria dels personatges de vegades molt semblants als que trobem al Decameró o a les comèdies de Molière, ens mostren la imatge més diàfana i rutilant de la saviesa popular, que, com tothom sap, no acostuma a ser mai «políticament correcta».

«Un company de lectura que es fa estimar alegrement i admirar de debò.»
Joan Triadú, Avui

«Romanilha treballa de manera magistral, en uns textos en què no falta ni sobra res, i recupera, a més, el gust pels recursos propis de la narració recitada a la vora del foc, que és la forma més autèntica i essencial del conte.»
Anton M. Espadaler, La Vanguardia

«Amb ell visitem una Provença divertida, de gats, de cans, de sants i de pecadors.»
Joan Daniel Bezsonoff, El Temps