• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Kalidasa

Kalidasa (Ujjain, Madhya Pradesh, segle V dC), considerat unànimement el Shakespeare de l’Índia, fou el més gran poeta i dramaturg en llengua sànscrita. Les seves peces de teatre XakúntalaVikramorvasí («Urvasí conquerida») i Malavikagnimitra («Malavika i Agnimitra»), o poemes com el Raghuvamsa («La dinastia de Raghu») i el Kumarasambhava («El naixement de Kumara»), figuren entre les obres més admirades de l’edat d’or de les lletres índies. Tanmateix, entre la brillant producció de Kalidasa es destaca especialment El núvol missatger, un dels poemes més encisadors que ha donat mai la literatura oriental, i que ara oferim per primera vegada en català.

Títols de l’autor

El núvol missatger

16.00 978-84-92405-66-4

Maleït pel déu Kubera, un follet es veu separat de la seva dona i desposseït dels seus poders sobrenaturals durant tot un any. Aleshores, endut per la passió, prega a un núvol que porti un missatge d’amor a la seva estimada. Asseguren els entesos que els poetes indis mai no van suposar que la bellesa fos indescriptible, i no hi ha dubte que aquest poema exquisit i alhora emocionant és la prova més evident d’aquesta afirmació. Tan sols llegint-lo s’entenen plenament els mots que li dedicà Goethe: «La primera trobada amb una obra com aquesta marca sempre una època en la nostra vida.»

«Aquest Núvol missatger és una autèntica delícia. Benvingut sigui a la nostra literatura com a forma bellament incorporada. L’enhorabona.»
Víctor Obiols, Ara

«Un relat unitari ple de saviesa, personatges singulars, humor, passió, seny i, sobretot, un devessall d’imatges poètiques que ens endinsen en un món únic.»
Ada Castells, «Culturas», La Vanguardia