• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Lasker-Schüler, Else

Elisabeth Schüler, coneguda com a Else Lasker-Schüler (Elberfeld, 1869 ‒ Jerusalem, 1945), és una de les poetes més exquisides de les lletres alemanyes. Amiga de Gottfried Benn, Karl Kraus o Georg Trakl, entre d’altres escriptors, fou una de les grans veus de l’expressionisme germànic gràcies a una peculiar combinació en la seva obra de la tradició hebrea dels seus avantpassats amb els nous corrents poètics europeus del començament del segle XX. Va publicar tres obres de teatre, una sèrie de relats i uns quants reculls poètics, entre els quals es destaca sobretot El meu piano blau, que ara presentem per primera vegada en català.

Títols de l’autor

El meu piano blau

13.00 978-84-16948-12-3

Publicat a Jerusalem menys de dos anys abans de la mort de l’autora, El meu piano blau es pot considerar el testament poètic d’Else Lasker-Schüler. Una vida bohèmia força enrevessada en amors, la dificultosa conjuntura de l’exili —el 1938 el règim nazi la va privar de la nacionalitat alemanya—, la pèrdua d’amics i familiars, i, principalment, la mort per tuberculosi del seu únic fill quan només tenia vint-i-vuit anys, contrasten amb el poder il·limitat de l’esperança en aquests poemes extraordinaris, que es poden comptar, sens dubte, entre els més bells i colpidors que ens va deixar el segle passat.

«Els seus poemes ens inunden de nostàlgia mentre es trenen amb la història de la cultura i les tradicions jueves del centre del continent. No se’l perdin.»
David Castillo, El Punt/Avui