• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Lear, Edward

Edward Lear (Holloway, prop de Londres, 1812 ‒ Sanremo, 1888) va ser un artista polifacètic: pintor, dibuixant, músic i poeta. Viatger infatigable, home solitari amb una pila d’amics, home de salut precària i ànim melancòlic, va esforçar-se sempre per triomfar com a pintor. Avui, en canvi, és un dels autors més estimats de la tradició literària anglesa gràcies a poemes com The Owl and the Pussycat («El mussol i la mixeta»), un dels més cèlebres de la poesia britànica, i, sobretot, gràcies a la seva poesia desbaratada, com la que trobem en el seu recull més conegut, El llibre dels disbarats (A Book of Nonsense), que ara presentem per primera vegada en català.

Títols de l’autor

El llibre dels disbarats

15.00 978-84-943844-7-9

Quan Edward Lear era a casa de Lord Stanley, que l’havia contractat per dibuixar la seva col·lecció zoològica, va començar a fer unes estrofes de cinc versos per divertir els infants de la casa. Els poemes, acompanyats d’un dibuix, parlaven de dones de nas inacabable, d’homes amb la barba plena d’ocells, de dames que tocaven l’arpa amb la barbeta o, fins i tot, de senyors que es posaven rosegaires a les farinetes per fer-les més flairoses. Lear no podia sospitar que aquells poemets, els limericks, esdevindrien famosos i farien d’ell el patriarca, al costat de Lewis Carroll, de la literatura del nonsense o dels disbarats.

«Una petita joia. Ens posa davant el mirall de les ganes que a vegades tots tenim de fugir del camí marcat, de trencar amb tot, de deixar-nos portar per aquell pòsit d’imaginació trapella que conservem en algun racó amagat.»
Ignasi Aragay, Ara

«Aquesta versió bilingüe atresora en català l’esperit lúdic, el ritme i la sonoritat dels limericks de Lear.»
Arantxa Bea, El Trapezi