• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Manning, Frederic

Frederic Manning (Sydney, 1882 – Londres, 1935) va ser un dels escriptors australians més destacats del segle xx. Arribat a Anglaterra a vint anys, va combinar la poesia, l’assaig i les col∙laboracions a la premsa fins que, amb el llibre Scenes and Portraits, que recollia una sèrie de diàlegs imaginaris entre personatges històrics, es guanyà el respecte i l’amistat de figures com Ezra Pound i T. S. Eliot. Tanmateix, l’obra amb què assolí renom com a literat va ser La part que ens toca, publicada el 1930 sota l’enigmàtica identitat de «soldat ras 19.022» i aclamada per molts com una de les millors novel∙les bèl∙liques que s’han escrit mai.

Títols de l’autor

La part que ens toca

27.00 978-84-92405-36-7

A la tardor del 1916, en el front del Somme, un simple soldat ras anomenat Bourne (l’alter ego de l’autor) ofereix un testimoni clarivident del dia a dia de les tropes britàniques en la Gran Guerra. Quan la violència és tan monstruosa com inútil, quan el desastre esdevé quotidià, els homes es converteixen en fantasmes deixats de la mà de Déu i només poden esperar, fastiguejats, que la part que els toca en la loteria dels obusos no els encerti fora de la trinxera. Injustament oblidada, ara podeu llegir per primera vegada en català la novel·la que T. E. Lawrence —el llegendari Lawrence d’Aràbia— va considerar «el llibre dels llibres» sobre la guerra.

«Els capítols finals ens ofereixen pàgines tan magnífiques com inoblidables, que quasi gosaríem dir-ne antològiques.»
Xavier Serrahima, Avui

«Manning aboca tot allò que va viure i veure, més les desmenjades i alhora punyents i lúcides reflexions, sobre la condició de l’home exposat a la guerra.»
Belén Ginart, Time Out