• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Mishima, Yukio

Kimitake Hiraoka, més conegut amb el pseudònim de Yukio Mishima (Tòquio, 1925-1970), és considerat un dels escriptors orientals més importants dels temps moderns. Proposat diverses vegades per al Nobel sense èxit, tal vegada pel to polèmic de certes obres, famós per haver-se donat mort mitjançant l’harakiri, Mishima fou l’autor d’un bon nombre d’assajos, obres teatrals i, principalment, narracions de gran bellesa, algunes de les quals figuren entre les més remarcables de la literatura japonesa del segle XX. És el cas de La remor de les onades, L’home que va perdre la gràcia del mar i, sobretot, Confessions d’una màscara, la novel·la autobiogràfica que li va donar celebritat mundial i que ara oferim per primer cop en català.

Títols de l’autor

Confessions d’una màscara

20.00 978-84-16948-63-5

Dins les fèrries i immutables estructures tradicionals del Japó dels anys trenta i quaranta del segle passat, amb la guerra de rerefons, en Koo-chan, un jove esmerlit i malaltís (alter ego de l’autor), s’inicia en la vida i descobreix que els impulsos que el mouen són ben diferents dels de la resta dels joves de la seva edat: les noies no li fan ni fred ni calor; l’olor de suor dels cepats portadors d’excrements i els pantalons arrapats dels xicots que fan gimnàstica l’esperonen d’allò més en la seva descoberta del sexe, i, per acabar-ho d’adobar, sent una fascinació irrefrenable pels vessaments de sang i per la mort. Per sobreviure li cal una màscara, una màscara que, en massa èpoques fosques de la història, ha permès camuflar, al Japó i a tot arreu, el jo veritable de moltes persones.

«Una exquisidesa de novel·la en què la màscara resultant –el retrat moral del personatge– revela el rictus amarg de la vida. Un exercici magistral sobre la confusió de sentiments, la por i la rebel·lia que no acaba de manifestar-se mai del tot.»
Jordi Llavina, Ara

«Una novel·la punyent, corprenedora, esborronadora.»
Teresa Costa-Gramunt, Núvol