• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Nicolau d’Olwer, Lluís

Lluís Nicolau d’Olwer (Barcelona, 1888 ‒ Ciutat de Mèxic, 1961), hel·lenista, llatinista, medievalista i gran coneixedor de la literatura catalana medieval, home d’una activitat intel·lectual incansable, a més de polític molt conegut i respectat en la seva època —arribà a ser ministre del govern Azaña—, fou una de les figures decisives de la cultura catalana en la primera meitat del segle XX. Escriptor de ploma exquisida, entre la seva producció es destaquen obres emblemàtiques com L’expansió de Catalunya en la Mediterrània Oriental (1926), Paisatges de la nostra història (1929), Caliu: records de mestres i amics (1958) i, especialment, un llibre immarcescible: El pont de la mar blava, que, publicat per primer cop el 1928, ara presentem en una nova edició.

Títols de l’autor

El pont de la mar blava

15.00 978-84-16948-05-5

Paisatges evocadors, poblacions heterogènies, mites antiquíssims i moltes altres delícies conformen les impressions que ens ofereix Lluís Nicolau d’Olwer arran d’un viatge que va fer per la Mediterrània seguint la petja dels catalans en el període més insigne de la nostra història. Tant a la Tunísia de Ramon Llull i Anselm Turmeda com a la Malta dels Grans Mestres que parlaven la nostra llengua i a la mil·lenària Sicília ens acompanyen ombres amigues. Les teniu força més a prop del que creieu —tot i que alguns fan mans i mànigues per oblidar-les— en aquest llibre esplèndid, que, segons Domènec Guansé, és un dels «més verament mediterranis, més evocadors i més exactes que s’han escrit a les vores del mar llatí».

«Recuperat el mític periple de Lluís Nicolau d’Olwer a la recerca de les arrels catalanes.»
Ignasi Aragay, Ara

«Nicolau captura per la netedat de la seva prosa. L’origen periodístic i la brevetat no priven El pont de la mar blava d’assolir una profunditat i un rigor assequibles que fan pensar en una obra de referència com El Danubi, de Claudio Magris. Un llibre bell, commovedor i molt actual.»
Xavier Dilla, El País

«Escrits de forma tan culta com amena, els articles recollits per capítols a El pont de la mar blava són una festa per a la sensibilitat i la intel·ligència.»
Teresa Costa-Gramunt, Núvol