• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Ôgai, Mori

Mori Ôgai, pseudònim de Mori Rintarô (Tsuwano, 1862 ‒ Tòquio, 1922), metge de l’exèrcit nipó, traductor i novel·lista, fou, juntament amb Natsume Sôseki, la principal figura literària del període Meiji (1868-1912) i un dels escriptors més destacats de les lletres japoneses del segle XX. Ferm defensor del renovellament i l’occidentalització de la tancada cultura japonesa de l’època —havia estat enviat a Europa a perfeccionar els estudis i coneixia perfectament l’alemany—, va escriure un bon nombre de narracions, entre les quals sobresurten el relat La ballarina i les novel·les JoventutL’oca salvatge i, especialment, Vita sexualis, que, publicada per primer cop el 1909, ara presentem en català.

Títols de l’autor

Vita sexualis

15.00 978-84-92405-93-0

Prohibida un quant temps per la censura imperial arran de l’escàndol que va causar en la societat japonesa del seu temps, aquesta novel·la, no gaire llibertina, i fins i tot pudorosa des del punt de vista occidental, ens ofereix la iniciació eròtica del filòsof Shizuka Kanai, que descriu les seves experiències amoroses —des de trobades amb geishes fins a pràctiques homosexuals— dels sis als vint-i-un anys. Estructurada a manera de diari personal, Vita sexualis és, amb tot, un clam admirable contra la hipocresia i les maules que solen governar les societats dites civilitzades.

«Hi trobarem la sinceritat d’un home que explica les coses tal com són, amb els seus temors, els seus dubtes i els seus desitjos, però sense cap impostura. Parlant de sexe, aquesta honestedat és poc freqüent i molt d’agrair perquè tots hem anat alguna vegada tan despistats com el jove Kanai.»
Ada Castells, La Vanguardia