• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Papadiamandis, Alèxandros

Alèxandros Papadiamandis (illa de Skiathos, 1851 – Atenes, 1911) és el més gran prosista grec del tombant del segle XIX i un dels principals artífexs de la consolidació de les lletres hel·lenes després que el país es va independitzar del jou otomà. Dins la seva àmplia producció, que comprèn des de novel·les d’aventures fins a relats breus ―en els quals era un veritable mestre―, sobresurt per la seva excepcionalitat L’assassina, que ha estat considerada l’obra narrativa més important de la literatura grega moderna i que presentem traduïda per primera vegada en català.

Títols de l’autor

L’assassina

18.00 978-84-92405-14-5

En una illa dominada per la misèria, on la vida segueix el curs inalterable de sempre, una anciana, mentre contempla la seva néta malalta, medita sobre el patiment que han de suportar totes les nenes del seu voltant. Aleshores, per caritat, decideix estalviar-los aquest futur horrible, encara que hagi de recórrer a l’acte més inhumà de tots. En aquest retrat extraordinari de la injustícia i la depravació humanes, la mirada pura de Papadiamandis com digué Odisseas Elytis ens encomana la seva màgia, oferint-nos una imatge commovedora i alhora profundament real de la vida.

«El que us arrossegarà sense remei és la sensació d’angoixa i la vivesa del retrat de la protagonista, que us quedarà gravada a la memòria com un dels personatges més salvatges que hàgiu tingut el gust de conèixer mai.»
Marina Espasa, Time Out