• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Poe, Edgar Allan

Edgar Allan Poe (Boston, 1809 ‒ Baltimore, 1849) és considerat un dels grans escriptors nord-americans del període romàntic. Mestre del relat curt, amb contes tan famosos com «The Black Cat», «The Murders in the Rue Morgue» o «The Fall of the House of Usher», Poe també va escriure una novel·la (The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket), conreà de manera reeixida la poesia i —fet no tan conegut pel gran públic— es prodigà força en l’assaig, amb títols tan celebrats com The Philosophy of CompositionThe Poetic Principle o l’inclassificable i captivador Eureka, que ara presentem en traducció catalana.

Títols de l’autor

Eureka

16.00 978-84-16948-26-0

Només un enginy inspirat i atrevit com el de Poe podia concebre una elaborada cosmogonia —un dels gèneres més antics que existeixen— en ple segle XIX, incorporant-hi, no cal dir-ho, els coneixements científics vigents al seu temps, però amanits amb una intuïció fora mida. Les observacions sobre els planetes, els astres, les nebuloses, en definitiva, sobre tot el que conforma l’Univers, sedueixen el lector pel seu interès i la seva varietat. Aquest volum inclou, a tall d’introducció, unes pàgines que Paul Valéry va dedicar a Eureka i que, segons Julio Cortázar, són «les millors pàgines que s’han escrit mai sobre aquest llibre».

«Eureka és un absolut deliri genial: la prosa de Poe sembla alimentar-se d’una ambició sense mesura; la seva ingenuïtat fa que adquireixi tons profètics i messiànics que contrasten amb una intuïció febril capaç d’esbossar, amb vuitanta anys d’antelació, la teoria del Big Bang. I què dir sobre el valor literari d’Eureka
Oriol Roig, Núvol