• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Puixkin, Aleksandr

Aleksandr Serguéievitx Puixkin (Moscou, 1799 – Peterburg, 1837) és considerat el «tsar» de la literatura russa. Poeta, novel·lista i dramaturg, moltes de les seves obres, com ara Borís Godunov, La filla del capità, Ievgueni Oneguin o Els relats del difunt Ivan Petróvitx Belkin —que ara presentem complets per primera vegada en català—, juntament amb el deliciós conte La dama de piques, figuren amb tots els honors entre les grans produccions literàries que s’han escrit mai.

Títols de l’autor

Relats del difunt Ivan Petróvitx Belkin / La dama de piques

18.00 978-84-92405-35-0

Entre el conte fantàstic, en la línia d’E. T. A. Hoffmann, i el conte realista, crític amb un cert romanticisme i sovint no mancat d’ironia, Puixkin ens ofereix en aquests relats una mostra ben palpable de la seva traça a l’hora de construir personatges amb eficàcia i brevetat i de bastir històries sorprenents amb el llenguatge precís, clar i senzill que el va fer famós. No és pas casualitat que Txaikovski com a músic i Tolstoi com a escriptor li fossin deutors reconeguts. Ara el públic català té a l’abast la millor narrativa del pare de les lletres russes.

«Puixkin va inaugurar la literatura russa. És quasi impossible no estimar-lo.»
Xavier Cortadellas, Presència

«El control de Puixkin sobre la narració és total i avança la gran revolució en aquest gènere que imposaria Txèkhov uns quants anys després.»
Jordi Llavina, Avui