• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Riquer, Alexandre de

Alexandre de Riquer i Ynglada (Calaf, 1856 ‒ Palma, 1920) fou una de les figures més interessants del modernisme català. Artista genial i polifacètic com el seu amic Apel·les Mestres, Riquer va conrear diverses branques de l’art, des de la pintura i el gravat fins a l’exlibrisme. La descoberta i l’assimilació del prerafaelitisme anglès en un viatge que va fer a Londres el 1894 el van convertir en l’introductor del moviment a Catalunya, tant en l’àmbit artístic com en el literari. Això es constata a bastament en alguns dels principals reculls de la seva obra poètica, com Enyorances, Les collites i, sobretot, el Poema del bosc, que, publicat per primer i únic cop el 1910, ara recuperem en una nova edició.

Títols de l’autor

Poema del bosc

15.00 978-84-16948-42-0

Començat a compondre en el moment àlgid de la carrera artística de l’autor, el Poema del bosc, considerat el millor representant del prerafaelitisme literari a casa nostra, és un pletòric i ambiciós cant èpic a la natura com a espai de transcendència que l’home d’avui ha oblidat per complet. El bosc, sempre inabastable per més que el vulguem dominar, és un indret mític, misteriós, fascinant; el bosc és ple de goges, de sirenes, d’ondines, d’herois; el bosc, en definitiva, amb tota la seva puixança, és com una religió que recorre els cants d’aquest poema excels a fi que la poesia moderna, massa allunyada dels valors primigenis, retorni a la natura i a la vida.

«Riquer retrata el paradís.»
David Castillo, El Punt/Avui

«El Poema del bosc, d’Alexandre de Riquer, és un dels més excel·lents poemes modernistes que s’han escrit a casa nostra. I és tan visionari i tan contemporani als nostres dies que fa feredat.»
Teresa Costa-Gramunt, Núvol