• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Voltaire

Filòsof, dramaturg, assagista, historiador, poeta i, per damunt de tot, crític implacable de qualsevol mena de tirania, François-Marie Arouet, Voltaire (1694-1778), és una de les figures més importants de la Il·lustració i el símbol d'una idea mítica d'Europa. Per la seva defensa de les llibertats civils i per la seva irreverència envers l'autoritat, Voltaire fou empresonat i es va haver d'exiliar diverses vegades. Enemic declarat de la religió establerta —és seu el cèlebre lema Ècrasez l'infame!—, en aquest volum us presentem, traduïts en català, quatre dels seus textos més vehements.

Títols de l’autor

La tomba del fanatisme

20.00 978-84-92405-03-9

«Hom em dirà que només parlo dels crims eclesiàstics i que no faig esment dels seculars. És que les abominacions dels sacerdots fan un contrast molt gran amb el que ensenyen al poble; és que ells afegeixen a llur seguit de maleses un crim no menys espantós, el de la hipocresia; com sigui que els seus costums haurien de ser els més purs, són encara més culpables. Ells insulten el gènere humà; persuadeixen els imbècils perquè s’enterrin vius en un monestir. Prediquen els hàbits, administren llurs olis i, en acabat, es llancen al llibertinatge o a les matances: és així com l’Església ha estat governada des dels furors d’Atanasi i d’Arri fins als nostres dies.»

«Quan el que cal és desemmascarar la farsa del poder, s’ha de parlar sense por a qüestionar-ho tot fins a les últimes conseqüències. Gràcies, mestre.»
Ada Castells, Avui