• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Zola, Émile

Émile Zola (París, 1840-1902) és considerat un dels més grans escriptors de tots els temps. Màxim exponent del naturalisme, se’l coneix principalment pel cicle dels Rougon-Macquart, que consta de vint volums i amb el qual l’autor pretenia descriure exhaustivament la societat francesa del Segon Imperi, amb totes les seves virtuts i, sobretot, amb els seus nombrosos defectes. Entre les obres d’aquest cicle excepcional, convé destacar La Fortune des Rougon, Germinal, L’Œuvre, La Terre, Nana i, especialment, La taverna, una de les millors novel·les de les lletres franceses, que ara oferim per primera vegada en català.

Títols de l’autor

La taverna

25.00 978-84-16948-38-3

Atacada brutalment a l’època per la seva indecència, La taverna descriu, en paraules de l’autor, «l’ensorrament fatal d’una família obrera dins del medi corromput dels nostres barris pobres». Al París del luxe i la disbauxa, que és també el París de la gana i la misèria, hi trobem Gervaise Macquart, una planxadora vinguda de la Provença que només desitja pujar honestament els seus fills i fer una vida normal. Però l’ambient implacable de les zones més humils de la ciutat, simbolitzat pels alambins de les tavernes —vertaderes màquines d’alcoholitzar—, engoleix tothom sense contemplacions, de manera que li és gairebé impossible lluitar contra l’ebrietat i la deixadesa persistents i contra la mesquinesa de l’entorn.

«La traducció, esplèndida, reprodueix la parla popular, embastardida, dels personatges. De fons, inalterable, el retrat naturalista, vívid i memorable, de la pobresa sense redempció, sovint amb pinzellades d’autèntica poesia.»
Jordi Llavina, Ara