• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Piquet, Jaume

Jaume Piquet i Piera (Sarrià, 1838-1896) fou una figura singular del món cultural a la Barcelona dels darrers decennis del segle XIX. Manobre, gravador, entusiasta de l’art teatral, dedicà els últims anys de la seva vida a aquesta darrera afició. A més de convertir-se en empresari del mític Odeon —teatre que rivalitzava, al carrer de l’Hospital, amb el Romea d’en Pitarra—, va ser un autor molt apreciat per les classes menestrals gràcies a tot un seguit de peces de consum com ara Catalans! Fora les quintes!, La mort de l’absolutisme o La monja enterrada en vida (1886), sens dubte la seva obra més famosa i la que ha quedat en el record de la gent.

Títols de l’autor

La monja enterrada en vida

14.00 978-84-92405-77-0

Una jove és obligada a prendre l’hàbit pel seu pare, ric i devot, que vol impedir que la noia es casi amb el seu cosí perquè és de la «raça dels lliberals». Per evitar el triomf de l’amor i apropiar-se el dot de la novícia, el mossèn i l’abadessa del convent l’enterren en vida, però ella és rescatada casualment per un veí prompte a satisfer els antulls de la seva dona prenyada… Aquesta obra, que es fa ressò d’una de les llegendes urbanes més truculentes de la Barcelona vuitcentista, va significar l’èxit més esclatant de l’autor. Potser la seva influència sobre les masses explica que, anys més tard, els revoltats de la Setmana Tràgica, en comptes d’ocupar llocs estratègics, s’atardessin desenterrant les monges dels monestirs que havien incendiat.

«L’obra més polèmica del teatre català. La reedició del drama de Jaume Piquet permet recuperar la figura, oblidada, d’un dels grans homes del teatre català del segle XIX, i un dels més influents en la societat del seu temps.»
Lluís Bonada, El Temps