• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Ronsard, Pierre de

Pierre de Ronsard (Castell de la Possonnière, Vendômois, c. 1520 – Priorat de Saint-Cosme, Touraine, 1585) és el poeta francès més conegut del Renaixement i el membre més important de l’exímia Pléiade. Excel·lent coneixedor de la tradició humanística i de la lírica grecollatina, així com de la poesia petrarquista, s’emmirallà en aquests models per compondre un impressionant corpus poètic. D’aquesta variada producció sobresurten en especial les Odes i la sèrie dels Amors —adreçats, successivament, a Cassandra, Maria i Helena—, que, a més de convertir en llegenda aquests noms femenins, van fer guanyar a Ronsard el merescut i lloable qualificatiu de «príncep dels poetes».

Títols de l’autor

Amors de Cassandra. Tria de sonets

16.00 978-84-92405-67-1

Els Amors de Cassandra simbolitzen indiscutiblement l’etapa d’entusiasme creatiu de Ronsard. Per a ell, dedicar-se en cos i ànima a Cassandra no volia dir només venerar una dona com qualsevol altra, sinó que era una tria alhora vital —Cassandra fou el seu primer amor— i literària —l’heroïna homònima del mite grec encarna la paraula profètica i la inspiració— que li permeté reunir una constel·lació de temes i d’imatges captivadores que havien d’esdevenir cabdals per als seus contemporanis i per a les lletres franceses posteriors. Aquest recull, que aplega cinquanta dels sonets més celebrats del poeta de Vendôme, és una mostra magnífica de la bellesa de la poesia.

«Acabo de tancar, estremit d’emoció, Amors de Cassandra, amb una lluminosa introducció de Caridad Martínez i una traducció, ras i curt, esplèndida de Begoña Capllonch»
Jordi Llavina, La Vanguardia