• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Rusiñol, Santiago

Santiago Rusiñol i Prats (Barcelona, 1861 – Aranjuez, 1931) és un dels autors més importants de la literatura catalana. Pintor prestigiós, narrador i dramaturg incomparable, periodista i home entregat a l’art, la seva figura esdevingué el paradigma de l’«artista total» del modernisme. Dins la seva vastíssima producció teatral, que inclou peces tan celebrades com L’alegria que passaCigales i formiguesL’hèroeEl místic o L’auca del senyor Esteve, excel·leixen els monòlegs, dominats de cap a cap pel seu personalíssim humor agredolç, que ara recollim íntegrament en aquest volum.

Títols de l’autor

Tots els monòlegs

14.00 978-84-92405-42-8

En una carta adreçada a Rusiñol arran de l’èxit de l’estrena del seu primer monòleg, el crític Josep Yxart l’exhortava: «Treballa força, envia alguna cosa grossa, atrevida, espontània i que faci escruixir». I les peces posteriors van demostrar que l’escriptor seguí aquest consell al peu de la lletra: un caçador que l’únic que mata és el temps, una enginyosa màquina que posarà fi a la fam mundial repartint escudella o una minyona que es vol suïcidar a còpia de beure Anís del Mono són alguns dels mítics episodis amb què el monòleg va atènyer al nostre país la modernitat escènica i literària.

«Llegides avui, aquestes petites perles tenen la gràcia de construir un microcosmos que barreja grosso modo el costumisme i la modernitat.»
Francesc Foguet i Boreu, El País

«És molt divertit i a l’època omplia els teatres amb les estrenes dels seus monòlegs.»
Martí Sales, Time Out