• 0 Articles - 0.00
    • No hi ha productes a la cistella.

Stendhal

Stendhal, pseudònim d’Henri Beyle (Grenoble, 1783 ‒ París, 1842), forma part, juntament amb Balzac, Hugo, Flaubert i Zola, de la selecta plèiade dels grans narradors francesos del segle XIX. Precursor del realisme literari, el seu estil concís i l’anàlisi acuradíssima que fa dels caràcters i de la mateixa societat que li tocà de viure van convertir algunes de les seves novel·les en obres mestres de la literatura universal. Ho podem observar en les famoses Le Rouge et le Noir o La Chartreuse de Parme, però també en la no menys excepcional Armance, que ara presentem per primera vegada en traducció catalana, on l’escriptor novell demostra una agudesa psicològica digna d’un gran mestre.

Títols de l’autor

Armance

20.00 978-84-16948-67-3

Fill d’una família aristocràtica d’antiga soca, l’Octave de Malivert és, als seus vint anys, un partit envejable, i més ara que la noblesa rebrà la indemnització dels béns sostrets durant la Revolució. Enginyós i cultivat, la seva sensibilitat, però, no encaixa amb aquesta societat àvida de diners i mancada d’escrúpols. En un món on per fer-se valer tothom desitja un lloc prestigiós, l’Octave no aspira a situar-se ni ambiciona res. És en l’Armance de Zohiloff, cosina llunyana, intel·ligent i plena de tendresa, que trobarà l’ésser a qui poder obrir el seu cor. Ella serà la confident, l’amiga, l’altre jo, però no aconseguirà entendre l’actitud desconcertant de l’Octave. El joc abominable d’uns nobles mesquins i corromputs impedirà que el jove li reveli un «secret inconfessable», i això tindrà conseqüències fatals.

«Aquest llibre excel·leix en l’anàlisi de l’amor, en la seva variadíssima i impredictible casuística. Stendhal hi descriu molt bé quines circumstàncies concorren (fatalment) en la trobada entre dues ànimes, com també quins poden ser els ardits malaurats que es componen, des de fora, per mirar de fer fracassar una relació amorosa.»
Jordi Llavina, La República